Zijn zachte smaak komt weer tot leven

luvanium blond

De koning aller dranken

Oud Leuvens blond
Luvanium blond is een bier vol traditie, geïnspireerd op het beroemde Leuvense bier uit de 18de eeuw dat immens populair was in de lage landen. Dr. J.-b. Vrancken beschreef het bier toen als 'uitzonderlijk zacht, met een uniek aroma en gezegend met een uitgelezen smakenpallet'. Door zijn exceptionele smaak werd het bier de koning aller dranken genoemd in heel de Oostenrijkse Nederlanden.


Voorgoed verloren
Maar de koning aller dranken verloor mettertijd zijn unieke smaak en zijn reputatie. Toen de pilsbieren de markt veroverden leek het eens zo populaire bier uiteindelijk voorgoed verloren te gaan.


De koning leeft weer!
Brouwhuys de vaart raakte geïnspireerd door de oude brouwershandboeken en deed het vergeten bier herleven onder de nieuwe naam 'Luvanium Blond'. Gebaseerd op de originele ingrediënten en oude smaakbeschrijvingen sluit dit unieke bier opnieuw aan bij de oorspronkelijke zachte smaak van weleer.


Een uitgelezen smakenpallet
Ruwe tarwe en haver geven het bier een frisse, ronde en romige smaak. De zachte Belgische hop zorgt voor een mild aroma. Aangevuld met het complexe karakter van de traditionele vloermout ontstaat de unieke zachte smaak van Luvanium blond. Dit ongefilterde bier van hoge gisting hergist op de fles en heeft een alcoholgehalte van 7,2% vol.


Traditionele vloermout
De gebruikte gerst wordt gemout zoals vroeger. Het graan wordt op grote zolders uitgespreid en twee maal per dag met een moutschep manueel omgedraaid en verlucht, met een specifieke en complexe smaak als gevolg.