Luvanium Hopschieter: blond bier met 100% Belgische hop

luvanium cuyt

Met 100% Belgische hop

Het Leuvense "kruidbier"
Waar de Leuvense bieren in de 18de eeuw over het algemeen weinig hop bevatten, was het Leuvense “kruidbier” de uitzondering. Het “kruidbier” zoals het door Dr. Vrancken in 1828 werd beschreven, werd in de Leuvense “kruidketels” gebrouwen met gerst, tarwe en haver, maar dankte zijn naam aan de grote hoeveelheid “hoppekruid” of hop die werd toegevoegd. Na de bereiding werd het “kruidbier” vermengd met andere brouwsels die zonder hop werden gebrouwen en zo maakte men het Leuvens bier. Het “kruidbier” kon dan ook alleen door brouwers zelf geproefd worden en werd niet verkocht.


100% Belgische hop
Geïnspireerd op dit Leuvense “Kruidbier” creëerde Luvanium de Hopschieter, een blond bier van 8% Vol. Alc. gebrouwen met gerst, tarwe, haver en 100% Belgische hop uit Poperinge. Naast de traditionele hoptoevoeging die zorgt voor een aangename bitterheid in de nasmaak werd het bier verfijnd met een dry-hopping om de hoparoma’s optimaal tot hun recht te laten komen.


Subtiel hoppig
Luvanium Hopschieter combineert het subtiele aroma en de aangename bitterheid van de Belgische hop met het zachte en frisse karakter van tarwe en haver. Het is een hoogblond bier van 8% Alc. Vol. van hoge gisting met hergisting op fles.


Hopschieter
De naam Hopschieter verwijst naar de oude bijnaam van de Leuvenaars: de Koeieschieters.