Reuzelekker gehopt blond

reuzebier

Fris bier met een uniek karakter

Fris sterk blond
Dit fris, sterk blond bier combineert de oude Leuvense brouwgranen met de nieuwe buitenlandse hopsoorten en is daarom een heerlijke mengeling van oude tradities met nieuwe culturen. Het resultaat is een uniek, zacht, blond bier van 8,5% vol. alc. met een lekkere toets van tropisch fruit en citrus.


Reuzeleuven
Luvanium Reuzebier is een samenwerking van Luvanium met de vzw Reuzeleuven. Het bier werd gebrouwen ter ere van de talrijke reuzen in Leuven en ter gelegenheid van de stoet Reuzeleuven die verplaatst is naar het voorjaar van 2021 (in plaats van mei 2020 zoals oorspronkelijk gepland). Meer info www.reuzeleuven.be.


Reuzelekker gehopt
Gerst en tarwe als brouwgranen zorgen voor een zacht en volmondig bier. Zijn typische smaak heeft het reuzebier echter te danken aan twee Amerikaanse aromahoppen “mosaic” en “centennial”. De gebruikte hopsoorten hebben trouwens ook een symbolische betekenis. “Centennial” verwijst naar de eeuwenlange reuzentraditie. “Mosaic” staat dan weer voor de diversiteit die de reuzenstoet hoog in het vaandel draagt. De combinatie van deze twee hoppen zorgt voor een toegankelijk, fris bier met een uniek karakter. Ideaal om te drinken in een heerlijk zonnetje.