De Wintertijd is weer in het land

luvanium tripel

Oaked Amber Winterbier

Wintertijd "Classic"
Dit amberkleurig bier van 8% vol. alc.is ondertussen een jaarlijkse klassieker geworden voor de winter. Hij dankt zijn karakter voornamelijk aan de eikenhouten snippers die worden toegevoegd tijdens het rijpen van het bier en zorgen voor heerlijke toetsen van vanille en mokka.


Het is een vol, zacht bier met toetsen van mokka en vanille dat wordt gebrouwen met de traditionele Leuvense brouwgranen gerst en tarwe. Aangevuld met een beetje geroosterde mout voor extra kleur en smaak. Het gebruik van eik bij het brouwen van dit bier is geïnspireerd op de oude Leuvense bieren die eeuwenlang opgeslagen en vervoerd werden in eikenhouten tonnen.


Special edition 2020: Old Genever Infused
De nieuwe Wintertijd Old Genever Infused is een speciale variant van de Wintertijd die op zeer beperkte schaal werd gebrouwen. Na de rijping op houtsnippers werd hij verrijkt met de ambachtelijk gestookte en op vat gerijpte jenever “Ground Control Gold” van Distellerie De Cort in Pepingen. Het resultaat is een vol amberkleurig bier met toetsen van vanille en karamel maar vooral een heerlijke kruidigheid in geur, smaak en afdronk.