Taste Our Dark Side

luvanium darkside

Donkerbruin degustatiebier

Heerlijk genieten
Dit is niet zomaar een bruin bier. Heerlijk zacht en smaakvol. Gemaakt om achterover te zitten en te genieten. Vol met speciale mouten. Gebrande gerst, chocolademout, geroosterde tarwe, om er maar een paar te noemen. Zalig langzaam uitgegist. Om dan te rijpen op gebrande houtsnippers. Proef van zijn romig mondgevoel en zijn smaaktoetsen van koffie, chocolade, vanille en karamel. And enjoy our Dark Side ;-)


Taste Our Dark Side
Het heeft lang geduurd vooraleer we ons hebben gewaagd aan een donker avontuur, gewoon omdat bruine bieren niet altijd ons ding was. Maar met deze jongen komen we fier naar buiten. Omdat we hem zelf gewoon super lekker vinden. Ook voor blonde bierdrinkers raden we dan ook aan: Taste Our Dark Side.


Historiek
Dat er in de 18de eeuw een Leuvense Bruine heeft bestaan is het enige wat we hebben kunnen terugvinden over de bruine bieren in Leuven. Geen flauw idee dus of deze DarkSide daar iets mee te maken heeft. Vermoedelijk niet ;-) Wel gebruiken we, zoals in al de Luvanium bieren, het typische Leuvense brouwgraan: tarwe. En in dit geval is dat een geroosterde tarwe die het bier extra complexiteit meegeeft. En zo blijven we toch een beetje trouw aan onze rots.